JELENTKEZEM

Kiadványszerkesztő technikus 54 213 06


Szerezz OKJ kiadványszerkesztő képesítést és ugorj fejest a kreatív iparba! Legyél felkészült és versenyképes tagja egy folyamatosan fejlődő szakmának!


A kiadványszerkesztő technikusi végzettséggel rendelkező munkavállalókra nagy szükség van a kreatív ügynökségek és kiadók munkafolyamataiban.


A nálunk végző diákok közül, az itt elkészült portfólió segítségével sokan kapnak állásajánlatot. A kreatív iparban nagy szükség van a kiadványszerkesztők hatékony munkavégzési képességre, ami a grafikusok mellett nélkülözhetetlenné teszi őket.


Az érdeklődő diákok számára további lehetőség a grafikusi pályára átképzés, a felsőfokú továbbképzés, vagy a korrektori ráépülő képzés, amiben az elmúlt tanévben, az egész ország területéről csak a BIG-ben végeztek diákok.

Miért érdemes hozzánk jönnöd?

 • Mert 2 év alatt szerezhetsz olyan szakmát, amivel az átlagosnál többet kereshetsz.  Kattints ide a részletekért!

  Rövid, 2 éves képzési idő után kapsz olyan végzettséget, mellyel iskolánk céges partnereinél akár a képzési idő alatt, de bizonyítvánnyal a kezedben nagyon rövid idő alatt el tudsz helyezkedni. Ma Magyarországon az OKJ végzettségnek egyre nagyobb a presztízse és a munkáltatók szívesen alkalmazzák a gyakorlatias ismeretekkel rendelkező, fiatal munkavállalókat.

  Iskolánkban alapelv, hogy az erősségeidre koncentrálunk. Segítünk kibontakoztatni mindazt, ami benned van, így válsz leginkább versenyképessé a munkaerőpiacon!

  A végzettséggel elérhető havi bruttó jövedelem vidéken 160.000-240.000 Ft között, Budapesten 200.000-280.000 Ft között mozog átlagosan.


 • A kiadványszerkesztés a kreatív ipar belépőjét és biztos alapját jelenti.Kattints ide a részletekért!

  A kreatív ipar egyik alappillére a kiadványszerkesztő szakmai. Az itt megszerezhető alaptudásra tipográfiai, szövegszerkesztési, tördelési, kiadványszerkesztési és dizájn alapelvekre építve bármilyen továbblépés lehetséges. A kiadványszerkesztőként végzett diákjaink között sokan maradnak a szakmájuknál ugyan, de van, aki a 3D mozieffektek világa, van, aki a grafika és van, aki az animáció felé vette később az irányt. Minden lehetséges szakmai jövőkép csak rajtad áll! A közös nevezőjük az volt, hogy már megtanultak gyorsan és hatékonyan dolgozni a megkapott utasítások alapján egy korszerű szoftverkörnyezetben. Az iskolában az Adobe szoftverein keresztül, a legtöbb iparágban szinte szabványosodott technológiákat ismerhetnek meg diákjaink. Az oktatót, tanárok elsődleges célja pedig az elmélyült, de mégis nyitott és széleskörű szakmai ismeret. Ebben pedig leginkább a gyakorlati élet jelenti az alapot. • +32 pontotkapsz a felsőoktatási felvételikor. Kattints ide a részletekért!

  A végzettségeddel akár azonnal el tudsz helyezkedni, de ha terveid között a továbbtanulás szerepel, akkor jól jöhet a felvételikor a +32 pont, amire az OKJ végzettséged jogosít. Ha szakirányodnak megfelelő, kereskedelmi irányban tanulnál tovább, akkor a Metropolitan Egyetemmel való együttműködésünknek köszönhetően 50 kreditpontot is elszámolhatsz a METU-n, ami közel 400.000,- Ft-nak megfelelő megtakarítást jelent az egyetemi tandíjadból. A közgazdasági, kereskedelmi alapozó tárgyak egy része alól pedig felmentést kaphatsz.


 • Budapest belvárosában tanulhatsz.Kattints ide a részletekért!

  Iskolánk az üzleti élet központjában a belvárosi banknegyedben található, pár percre a 3-as Metro Arany János utcai megállójától. Ha vidékről érkezel, akkor a Nyugati pályaudvar 1 metrómegállónyira van, így nagyon sok időt tudsz megspórolni.

  Továbbá a 2-es Metró Deák Ferenc téri megállójától 5 percre található iskolánk, ami a Keleti pályaudvartól 3 metrómegállónyira van, ez szintén idősporolást jelenthet a vidékről bejáróknak.

  A belváros nyüzsgő üzleti és kulturális élete sokakat rabul ejt. Nemcsak az üzleti életbe kóstolhatsz bele, hiszen az V. kerület legfrekventáltabb részén tanulhatsz, de a legjobb bulihelyek is karnyújtásnyira lesznek tőled. A barátokkal bármikor beülhetsz a közeli kávézókba, egy jó kis beszélgetésre, de ha az iskolában maradsz, a gyönyörű aulában is megihatjátok a büfében vett kávét. Az iskolában étterem, büfé is a rendelkezésedre áll, de az emeleti társalgóban megmelegítheted az otthonról hozott finomságokat is.


 • Külföldi szakmai gyakorlaton vehetsz részt!Kattints ide a részletekért!

  Erasmus + programunk segítségével 6 hetes szakmai gyakorlaton vehetsz részt Görögországban vagy Németországban. Már több mint 100 diákunk töltött nagyon hasznos, nyelvtanulás és külföldi kitekintés szempontjából is kihagyhatatlan heteket külföldi céges partnereinknél Berlinben, Drezdában, Osterodéban, Rostockban, Görögországban több helyszínen. A nyelvtanulásra iskolánk nagy hangsúlyt fektet. Az órarendbe épített nyelvórák segítségével a diákjaink jó része nyelvvizsgát tud tenni a képzés végére. A külföldön töltött gyakorlatot elfogadjuk a kötelező összefüggő gyakorlatnak! Így a munka, szinte nyaralás is egyben, hiszen a szabad idődet Te szervezed!


 • Dolgozhatsz is a tanulás mellett.Kattints ide a részletekért!

  Tudjuk, hogy az önálló élet elindítása milyen nehéz feladat. A családtól való leválás, az önállóság eléréséhez mi azzal tudunk hozzájárulni, hogy az órarend összeállításánál figyelembe vesszük, hogy még nappali tagozaton is legyen lehetőséged munkát vállalni. Mindent megteszünk, hogy segítséget nyújtsunk az első lépéseknél, az iskola vezetése miden élethelyzetben próbálja megtalálni a lehetőséget, hogy ha nehézségeid is adódnának, be tudd fejezni az iskolát, s sikeresen levizsgázz.

  Iskolánk támogatja a tehetségeket, így élsportolók, sakkbajnokok is sikeresen tudnak nálunk haladni, mert tanáraink szívesen segítenek, ha pl. versenyszezonban a diák kicsit lemarad.

  A munkavállalásban segítséget nyújt diákszövetkezeti partnerünk, illetve lehetőséget adunk, hogy már az első év alatt vagy után kipróbálhasd magad céges partnereinknél, hogy valóban beleláss jövőbeli szakmád rejtelmeibe. Ez a tapasztalat azért is nagyon fontos, hogy tudd, igazán neked való-e ez a szakma.


 • Megmutatjuk a kiadványszerkesztői életpálya lehetőségeit. Kattints ide a részletekért!

  A XXI században nem csupán nagy cégeknél van lehetőség elhelyezkedni. A kreatív iparban legalább annyira fontos az egyéni munkavégzés, mint a hatékony csoportmunka. Szabadúszóként (freelancer), az interneten keresztül is rengeteg lehetőség vár téged. Természetesen a kisebb cégektől a nagyobb cégekig ugyanúgy van lehetőség az elhelyezkedésre. A nálunk tanító szakemberek ezt a gyakorlati tapasztalataik alapján tudják elmesélni, útmutatást adni és segíteni a jövőképed kialakításában. Ha vannak vállalkozói ambícióid, mi megmutatjuk, hogy lehetsz sikeres vállalkozó. A közgazdasági szakirányon megtanítunk projekteket koordinálni, üzleti tervet írni, megismerni a vevőidet, alkalmazkodni a változó piaci viszonyokhoz. • Tanáraink egyetemen oktató és szakmájukat a gyakorlatban is művelő, magasan képzett, többdiplomás szakemberek. Kattints ide a részletekért!

  A tanárok kiválasztásánál fontos szempont iskolánkban, hogy ne csak a szakkönyveket ismerjék. Az oktatók a gyakorlati életben is dolgozó cégvezetők, ügyvédek, pénzügyi és marketing szakemberek. Ugyanakkor a tanáraink jó része végzett pedagógus is, hosszú oktatói tapasztalattal, így nemcsak a tudást birtokolják, hanem változatos, innovatív, tanulóbarát módszerek segítségével át is tudják adni tudásukat. Az oktatók jelentős része egyetemen, többek között a METU-n is tanít.

 • Állami, családi kedvezményeket vehetsz igénybe. Kattints ide a részletekért!

  Diákjaink jogosultak diákigazolványra, családi pótlékra (jogszabály szerint annak a tanévnek a végéig, melyben betöltik 20. életévüket), egészségbiztosítási ellátásra a képzés végéig. Ezekkel a lehetőségekkel élve a család havi 20.000-30.000 Ft-tal is jobban jár.

  (Egészségügyi ellátást elvileg a vizsgájuk befejezése után még október 31-ig kapnak, amíg a diákigazolványuk érvényes. Ha viszont befejezik a tanulmányukat menet közben, akkor csak 45 napig.)

Mi lesz a feladatom kiadványszerkesztő technikusként?

Kattints ide a részletekért!

A kiadványszerkesztő technikus alkalmas bármilyen kiadvány elkészítésére, a megadott paraméterek, feltételek alapján, akár szabadúszóként, bedolgozóként, akár kisebb cég, vagy nagyobb ügynökség alkalmazottjaként. A kiadványszerkesztői feladatait a kreatív tervezéssel párhuzamosan és a grafikusokkal szorosan együtt működve végzi. A munkavégzés folyamán a megrendelő szempontjait, elvárásait és a nyomdatechnikai vagy egyéb technológiai elvárásokat egyaránt figyelembe veszi. Eközben minden résztvevővel egyeztet és kommunikál az adott munkával kapcsolatosan.

 

A szakképesítéssel képes leszel:

 

 • rövidebb és hosszú szövegek esztétikus elkészítésére

 • az átlagnál jobb szövegértésre és helyesírásra

 • érteni fogod a korrektúra jelentőségét és olvasni a korrektúrajeleket

 • alkalmazni a tipográfia alapvető szabályait

 • bármilyen kiadványt elkészíteni

 • képeket és szövegeket együtt kezelni, tördelni

 • a kreatív ipar alapvető szoftvereit kezelni

 • a digitális képeket a készülő kiadványhoz igazítani (méret, színmód, felbontás, színprofil, tömörítés, fájlformátum)

 • vektoros rajzokat kezelni, kiadványhoz konvertálni (színmód, színprofil, fájlformátum)

 • együtt dolgozni a grafikusokkal

 • bármilyen grafikusok által megtervezett anyagból végleges, nyomdakész anyagot készíteni


Betölthető állások:

 • Szabadúszó kiadványszerkesztő,

 • Kiskereskedelmi céghálózat/multi saját alkalmazású kiadványszerkesztője,

 • Könyvkiadó kiadványszerkesztő munkatársa,

 • Kiadványszerkesztő/grafikus stúdió munkatársa,

 • Kreatív ügynökség alkalmazott kiadványszerkesztője,

 • Digitális vagy hagyományos nyomda kiadványszerkesztője.

Mit fogok 2 év alatt tanulni?

Kattints ide a részletekért!

Szakmai követelménymodulok:

11586-16

Gyártáselőkészítés

11587-16

Kiadványszerkesztés előkészítése

11588-16

Szövegfeldolgozás, tipográfia

11589-16

Pixeles és vektoros illusztráció

11590-16

Tördelés és kimenetek

A képzés feltételei, részletes leírása

Kattints ide a részletekért!

Kiadványszerkesztő technikus 54 213 06

Időtartam: 2 év

Munkarend: nappali, esti

Korhatár:

Nappali tagozaton: 18–24 év

Esti tagozaton: nincs

Időbeosztás:

Nappali tagozaton: heti 5 nap, iskolarendszerben

Esti tagozaton: heti 2-3 nap

Választható idegen nyelv: angol vagy német

Jelentkezés feltétele: érettségi bizonyítvány

Egészségügyi alkalmassági követelmények: nincsenek

Pályaalkalmassági követelmények: nincsenek

Jelentkezési határidő: folyamatos, de legkésőbb augusztus 31-ig

Szakmai gyakorlat: -

Szakmai vizsgára bocsájtás feltétele: záródolgozat készítése


Juttatások
Diákigazolvány, családi pótlék és árvaellátás (jogosultság esetén), egészségbiztosítási ellátás. Mindezek havonta 20-30.000 Ft megtakarítás jelentenek a családnak.


Képzés ára: Rejtett költségek nélkül!
Nappali tagozaton25.000,- Ft/hó, évente 10 hónapra + OKJ szakmai vizsga díja
Esti tagozaton22.000,- Ft/hó, évente 10 hónapra + OKJ szakmai vizsga díja

Egyösszegű befizetés esetén 5% kedvezmény jár!


OKJ Szakmai vizsga díja: várhatóan 25.000,- Ft (szakmai vizsgára jelentkezéskor fizetendő, saját tandíjas tanulóinknak. Más intézményből jelentkezőknek: 30.000,- Ft)


Hogyan jelentkezhetek?

Kattints ide a részletekért!

Jelentkezni a legegyszerűbben a JELENTKEZEM gombra klikkelve tudsz!

A jelentkezési lap kitöltése még nem jár semmilyen elkötelezettséggel részedről, de munkatársaink felveszik veled a kapcsolatot, s további értékes információkat kaphatsz.

A rendelkezésre álló helyek korlátozottak, ezért ne várj, jelentkezz most, nehogy lemaradj!

A beiratkozás a nyáron folyamatos! Várunk az iskola titkárságán (Budapest, V kerület, Sas u. 25. 1. emelet) a Sas és Arany János utca sarkától 50 m-re.

Várunk szeretettel! BIG, ha NAGYSZERŰRE vágysz!