JELENTKEZEM

Vendéglátó-üzletvezető 35 811 02

Ha vendéglátó üzletvezetőnek tanulsz, olyan szakmai ismeretekkel fogsz rendelkezni, amely birtokában képes leszel ellátni egy vállalkozás alapításához és működtetéséhez szükséges feladatokat. Szervezni és irányítani a vendéglátó üzlet napi munkáját, ezen belül lebonyolítani a házon belüli és kívüli rendezvényeket. Képes leszel átfogó gazdasági elemzéseket és piackutatásokat végezni a működésre vonatkozó jogszabályi előírásokat betartva.

Jelentlezz képzésünkre!


Szakleírás

Időtartam: 1 év

Munkarend:  esti

Korhatár:

Esti tagozaton: nincs

Időbeosztás:

Esti tagozaton: heti 2-3 nap

Választható idegen nyelv: angol vagy német

Jelentkezés feltétele: érettségi bizonyítvány

Szakmai előképzettség: Cukrász, Szakács, Pincér, vagy Vendéglátó eladó szakképesítések

Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükségesek

Pályaalkalmassági követelmények: nincsenek

Jelentkezési határidő: folyamatos, de legkésőbb augusztus 31-ig

Kötelező szakmai gyakorlat: -

Szakmai vizsgára bocsájtás feltétele

Az iskolai rendszerű szakképzésben az évfolyam teljesítését igazoló bizonyítványban foglaltak szerint teljesített tantárgyak - a szakképzési kerettantervben meghatározottak szerint - egyenértékűek az adott követelménymodulhoz tartozó modulzáró vizsga teljesítésével. Szakmai portfolió készítése a tanulmányok során készült munkákból

Képzés ára: Rejtett költségek nélkül!
Esti tagozaton: 27.000,- Ft/hó, 10 hónapra + OKJ szakmai vizsga díja

Egyösszegű befizetés esetén 5% kedvezmény jár!

OKJ Szakmai vizsga díja: várhatóan 30.000 Ft (szakmai vizsgára jelentkezéskor fizetendő, saját tandíjas tanulóinknak. Más intézményből jelentkezőknek: 30.000 Ft). Ingyenes képzésen részt vevő tanulók számára díjtalan.

Juttatások
Diákigazolvány


A szakma rövid leírása:

A vendéglátó üzletvezető a vendéglátó egységben a beszerzési, termelési, értékesítési és raktározási tevékenységet végzi, irányítja. Szervezi és ellenőrzi az üzlet működését. Kialakítja üzletpolitikáját és marketing stratégiáját, ápolja az üzleti és vendégkapcsolatokat. Megszervezi az egység adminisztrációs rendjét, biztosítja a tűz-, munka- és tulajdonvédelmi előírások betartását, gondoskodik a higiéniás szabályok betartásáról. Teljes körű leltár- és anyagi felelősséggel tartozik az egységben lévő eszközökért.

 

A szakképesítés-ráépüléssel rendelkező képes:

-         vállalkozást alapítani és működtetni

-         üzleti tervet készíteni

-         gazdasági elemzéseket végezni

-         anyagi felelősséggel gazdálkodni

-         megszervezni, és irányítani a vendéglátó üzlet napi munkáját

-         piackutatást végezni, felmérni a vendégek igényeit, meghatározni az üzlet választékát

-         ellenőrizni a vendéglátó üzletben folyó tevékenységeket

-         szervezni és bonyolítani a vendéglátó üzlet házon belüli és házon kívüli rendezvényeit

-         betartani és betartatni az üzletek működésére vonatkozó jogszabályi előírásokat

-         reklámozni a vendéglátó üzletet és szolgáltatásait

-         vendégpanaszokat kezelni

-         biztosítani a vállalkozás internetes jelenlétét

 

A képzés elvégzése után az alábbi területeken tudsz elhelyezkedni:

Bárvezető, Cukrászdavezető, Cukrászüzem vezető, Csárda üzletvezetője, Étterem üzletvezetője, Konyha-vezető (Séf), Munkahelyi étkezde, étterem vezetője, Népkonyha vezetője, Vendéglő üzletvezetője, Borozó üzletvezetője, Büfé-, bisztróvezető, Cukrászda-, fagylaltozó vezető, Eszpresszó-, kávézóvezető, Italboltvezető, Kávéház üzletvezetője, Söröző üzletvezetője, Teázó üzletvezetője


Szakmai követelménymodulok:

11303-12

Üzleti gazdálkodás és marketing

írásbeli

10055-12

Vendéglátó üzletvezetés

gyakorlati

Vendéglátó üzletvezető