Fotográfus

5 0213 16 08

Feltöltés alatt...

Az új szakképzési rendszer számos képzési lehetőséget kínál azok számára, akik második, harmadik versenyképes szakképzettséget, szakképesítést kívánnak szerezni, akár munka mellett is. A szakképzés új rendszere alapvetően két ágra osztható: a szakmai oktatásra és a szakmai képzésre. Szakmai oktatásban való részvételre, kizárólag szakképző intézmény által szervezett képzés keretében van lehetőség.

Nem kell persze feltétlenül visszaülni az iskolapadba!

A 25 év felett beiratkozók szakmai oktatása felnőttoktatási jogviszonyban történik. A képzés általában nem nappali rendszerű, rugalmas formában, csökkentett időtartamban történik.

A képzési idő akár negyedére is csökkenhet. Nem kell alkalmazkodni a tanév rendjéhez; a korábbi tanulmányok, gyakorlatban megszerzett tapasztalat beszámítható. Bármilyen oktatási módszertan (digitális oktatás, egyéni felkészülés, „kredit-rendszer” stb.) alkalmazható a szakmai programban és a felnőttképzési szerződésben rögzítettek szerint.

Újdonság, hogy amennyiben a képzésben részt vevő az adott területen dolgozik, az őt foglalkoztató vállalat is részt vehet a képzésben, függetlenül attól, hogy egyébként duális képzőhelyként működik-e.

© IntroWeb | 2021 Weboldal készítés, SEO