JELENTKEZEM

 Grafikus 502131609

 


Lesd el a szakma rejtelmeit neves alkotóktól,

Budapest belvárosában, a pezsgő kulturális negyedben!

 • Szívesen dolgoznál, alkotnál neves tervezőstúdiókban, ügynökségeknél, kiadóknál?

 • Szeretnél a szakma elismert képviselőitől tanulni?

 • Tervezed, hogy továbbtanulj egyetemi grafika alapszakokon?

 • Szeretnél akár 10.000-50.000 Ft ösztöndíjban részesülni?


   

Jelentkezz mielőbb, hogy államilag támogatott helyed legyen!


Miért érdemes hozzánk jönnöd?

 

 • Tanáraink egyetemen is oktató, neves szakemberek, művészek.

 • Oktatói és továbbtanulási szinten együttműködő partnerünk a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) Vizuális Kommunikáció Intézete.

A METU jól felszerelt grafikai műhelyében az egyetem vezető oktatóinak irányítása alatt olyan sokszorosítógrafikai eljárásokkal dolgozhatnak a hallgatók, mint a szitanyomás, litográfia, rézkarc, linómetszés, fametszés, rizográfia. A nálunk sikerrel szakvizsgázott diákok a METU Képalkotás BA és Tervezőgrafika BA szakjaira történő felvételük esetén 50 kreditet (ill. ennek kötségét) beszámíthatnak a BIG-suli Grafikus OKJ képzésének színvonalára való tekintettel. Ez azt jenti, hogy a szükséges 180 kredit helyett 130-at kell csak teljesíteniük majd a BA képzésen.

 • +32 pontot kapsz a felsőoktatási felvételikor, ha szakirányon tanulsz tovább.

 • Külföldi, ERASMUS szakmai gyakorlaton vehetsz részt.

 • Budapest belvárosában, a pezsgő, kulturális negyedben tanulhatsz.

 • Állami, családi kedvezményeket vehetsz igénybe, sőt havonta akár 10.000 - 50.000 Ft ösztöndíjat is kaphatsz.Mire leszel képes?

Grafikusként tervezőstúdiókban, reklámügynökségeknél, könyv– és lapkiadóknál vagy saját vállalkozásban dolgozhatsz. Munkád során vezetőtervező mellett a grafikai tervezési folyamatban különböző szakirányú tevékenységeket és kisebb önálló tervezési munkát végezhetsz.


Képes leszel:
– komplex tervezőgrafikai munkálatokban részt venni, mint szakértő munkavállaló: emblémák, szimbólumok, piktogramok, különböző kiadványok, hirdetések, plakátok grafikai terve, cégarculatok, termékarculatok, reklámkampányok, csomagolástervezési feladatok, illusztrációk, szakillusztrációk, infografikai munkák, online megjelenések grafikai tervezésének munkafázisaiban részt venni,
– munkád során professzionális grafikai programokat és eszközöket kezelni, kép és szövegszerkesztési munkát végezni, hasznosítani manuális rajzi és illusztrációs tudását, a végfelhasználás szerint nyomdai és technológiai előkészítést végezni, prezentálni, archiválni, kapcsolatot tartani a megrendelővel, előkészíteni és leadni a kész grafikai munkát


A képzés elvégzése után az alábbi területeken tudsz elhelyezkedni:

Alkalmazott grafikus, Számítógépes grafikus, Web grafikus, Webdesigner, Weboldal–grafikus, Számítógépes nyomdai szövegszerkesztő, Számítógépes nyomdai képszerkesztő, Számítógépes nyomdai tördelő, Hirdetési grafikus, nyomdai, Számítógépes tördelő, Médiaszerkesztő, Nyomdai előkészítő, Nyomdai képszerkesztő, Nyomdai szövegés képszerkesztő, Alkalmazott tipográfus, Alkalmazott illusztrátor, Honlap tervező, Weblaptervező, Webtervező, Tartalommenedzser, elektronikus megjelenésMit fogsz 2 év alatt tanulni?

Grafika szakképzésünk első évében grafika- és stílustörténettel, elméleti és gyakorlati alapozással, manuális és számítógépes készségfejlesztéssel, ill. analóg és digitális grafikai technikákkal, programismeretekkel foglalkozunk.

A második tanévben a képgrafika és tervezőgrafika gyakorlatának és elméletének különböző ágait sajátíthatják el a hallgatók az illusztrációs technikáktól a plakáttervezésen, arculattervezésen, reklámgrafikán, csomagolástervezésen, könyvtervezésen át a weboldal tervezésig.

Oktatói és továbbtanulási szinten együttműködő partnerünk a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) Vizuális Kommunikáció Intézete. A METU jól felszerelt grafikai műhelyében az egyetem vezető oktatóinak irányítása alatt olyan sokszorosítógrafikai eljárásokkal dolgozhatnak a hallgatók, mint a szitanyomás, litográfia, rézkarc, linómetszés, fametszés, rizográfia.

A nálunk sikerrel szakvizsgázott diákok a METU Képalkotás BA és Tervezőgrafika BA szakjaira történő felvételük esetén 50 kreditet (ill. ennek kötségét) beszámíthatnak a BIG-suli Grafikus OKJ képzésének színvonalára való tekintettel. Ez azt jenti, hogy a szükséges 180 kredit helyett 130-at kell csak teljesíteniük majd a BA képzésen.


MŰVÉSZETELMÉLET ÉS ÁBRÁZOLÁS

KORTÁRS SZAKMAI KÖRNYEZET

TERVEZÉS ÉS TECHNOLÓGIA

GRAFIKAI ALAPOK

GRAFIKAI ILLUSZTRÁLÁS

 

Tekintsd meg a nálunk tanuló diákok munkáit!

Grafikus tanulóink munkáiból


A képzés feltételei:

 Grafikus 54 211 04


Időtartam: 2 év

Munkarend: nappali, esti

Korhatár:

Nappali tagozaton:18 -24 év

Esti tagozaton: nincs

Időbeosztás:

Nappali tagozaton: heti 5 nap, iskolarendszerben

Esti tagozaton: heti 2-3 nap

Választható idegen nyelv: angol vagy német


Jelentkezés feltétele: érettségi bizonyítvány

Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükségesek

Pályaalkalmassági követelmények: -

Jelentkezési határidő: folyamatos, de legkésőbb augusztus 31-ig


Kötelező szakmai gyakorlat: Művészeti szakmai gyakorlat 80 óra, mely megszervezhető a képzési sajátosságok figyelembevételével a képzési folyamat időszakában is.

Szakmai vizsgára bocsájtás feltétele:

 - az iskolai rendszerű szakképzésben az évfolyam teljesítését igazoló bizonyítványban foglaltak szerint teljesített tantárgyak a szakképzési kerettantervben meghatározottak szerint egyenértékűek az adott követelménymodulhoz tartozó modulzáró vizsga teljesítésével
- Vizsgaremek készítése
- Szakmai portfolió készítése a tanulmányok során készült munkákból


Képzés ára: Rejtett költségek nélkül!

Nappali tagozaton: ingyenes (államilag támogatott férőhelyeinken)

Ingyenes létszám felett 30.000,- Ft/hó, 10 hónapra + OKJ szakmai vizsga díja
Egyösszegű befizetés esetén 5% kedvezmény jár!

OKJ Szakmai vizsga díja tandíj fizetés esetén: várhatóan 30.000 Ft (szakmai vizsgára jelentkezéskor fizetendő).

Egyszeri Alapítványi támogatási hozzájárulás: 20.000,- Ft: beiratkozáskor, illetve online beiratkozás esetén legkésőbb tanévkezdésig fizetendő államilag támogatott és ingyenes létszám feletti tanulóknak egyaránt.

 

Juttatások

Diákigazolvány, családi pótlék, jogosultság egészségbiztosítási ellátásra.

Akár havi 10.000 - 50.000 Ft ösztöndíj (tanulmányi eredménytől függően, félévente felülbírálva).

 

 

Hogyan jelentkezhetsz?

Jelentkezni a legegyszerűbben a JELENTKEZEM gombra klikkelve tudsz!

A jelentkezési lap kitöltése még nem jár semmilyen elkötelezettséggel részedről, de munkatársaink felveszik veled a kapcsolatot, s további értékes információkat kaphatsz.


A rendelkezésre álló helyek korlátozottak, ezért ne várj, jelentkezz és iratkozz be most, nehogy lemaradj!

A beiratkozás a nyáron folyamatos! Várunk az iskola titkárságán (Budapest, V. kerület, Sas u. 25. 1. emelet) a Sas és Arany János utca sarkától 50 m-re, vagy iratkozz be ONLINE!

 

 

 Jelentkezz a BIGsuliba és minden rendben lesz!

JELENTKEZZ MOST!