Diákhitel a szakképzésben

Diákhitel a szakképzésben

2021.05.14.
Ha a Turisztikai Technikus vagy Vendégtéri Szaktechnikus szakképzésünkre jelentkezel, vagy nem jutsz be az államilag támogatott Grafikus, vagy Hangtechnikus szakképzésünkre és úgy érzed, jól jönne egy kis segítség a mindennapokban vagy a képzési díj kifizetéséhez, nagyszerű hírünk van, mert a diákhitel keretén belül felnőttképzésben is elérhető új képzési hitelek vehetőek igénybe 2021. május 31-től!

2021 május 31-től elérhetőek az államilag támogatott, kamatmentes vagy kedvező kamatozású hitellehetőségek a szakképzésben tanulók számára. A szabad felhasználású Képzési Hitel1-et rendkívül kedvező 1,99%-os kamattal, a képzési díjra fordítható Képzési Hitel2-t pedig kamatmentesen igényelheted.

Ha elmúltál 18, de még nem töltötted be az 55. életévedet és rendelkezel tanulói vagy felnőttképzési jogviszonnyal, kétféle képzési hitel közül választhatsz.

A Képzési Hitel 1 szabad felhasználású hitel 1,99%-os kamattal, a képzés ideje alatt, akár havonta 150 00 Ft-ot a bankszámládra utalnak.

A Képzési Hitel 2 maximum 500 000 Ft-ig igényelhető 0%-os kamattal, amelyet közvetlenül a képző intézménynek utalnak.

A futamidőt igényléskor Te választod meg 1 és 10 év között. A törlesztés megtörténhet előtörlesztésben bármikor, díjmentesen, illetve egyenlő havi törlesztőrészletekben a képzés befejezése után, ami azt jelenti, hogy a jogviszony megszűnése utáni negyedik hónaptól kell megkezdeni. Az édesanyáknak a 2. gyermek megszületését követően a tartozás felét, a 3. gyermek után pedig a teljes tartozását elengedik.

A Képzési Hitelt online, kizárólag ügyfélkapus eléréssel, elektronikusan lehet igénybe venni néhány perc alatt, bárhonnan, bármikor. A szakképzési, felnőttképzési jogviszony meglétét a Diákhitel Központ elektronikusan ellenőrzi majd, ezért nem kell papír alapú igazolásokat beadni.

Részletes információkért keresd fel a Diákhitel Központ honlapját.

 

 

© IntroWeb | 2021 Weboldal készítés, SEO