JELENTKEZEMTisztelettel és szeretettel köszöntök minden látogatót a Budapesti Innovatív Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola honlapján!

Iskolánk 2003 óta működik, az alapítástól szakképző intézményként, a 2019/2020. tanévtől pedig gimnáziumi tagozattal. Célunk egyrészt felkészítés az érettségi vizsgára, másrészt diákjaink elhelyezkedésének feltételeit biztosítani a munkaerőpiacon.

A gimnáziumi képzésünkön belül fontosnak tartjuk az idegen nyelvi felkészítést, lehetőséget teremtünk arra, hogy a diákoknak legkésőbb a gimnáziumi tanulmányaik végére jól használható, legalább középszintű nyelvtudást biztosítsunk angol nyelvből és legalább alapfokú nyelvismeretet a második idegen nyelvből.

További lehetőségként három különböző tagozaton kínálunk plusz ismereteket azok számára, akik a turizmus, informatika vagy a művészetek területén szeretnének elmélyülni.

A technikumi képzésünkön 8 különböző szakmai területen tanulhatnak azok a diákok, akik az érettségire épülő 2 éves szakképzéseinket választják.

Intézményünk az évek során egy kreatív és innovatív, szakmailag-, és emberileg is inspiráló légkört alakított ki az itt tanuló diákok és kollégák számára, ahol az oktatás és a számonkérés jó hangulatban, korszerű körülmények között történik.

Igazgatóként alapelvem az, hogy az iskola minden szinten nyitott a diákok előtt, megbecsülöm beosztottjaim és tanulóink munkáját, igyekszem kellőképpen motiválni őket és megadni nekik mindent, hogy eredményesek legyenek. Nagyra értékelem a nyitottságot, az empátiát, a határozottságot, következetességet és a szakmai felkészültséget.

Remélem, hogy honlapunkon mindenki megtalálja a számára hasznos információkat, ha még jobban megismerik az intézményünket, akkor kedvet kapnak, hogy diákjaink közé tartozzanak.

 

Hornyák Csaba

igazgató