SELFIE – Fedezzük fel az iskolánkban rejlő digitális potenciált

SELFIE – Fedezzük fel az iskolánkban rejlő digitális potenciált

2021.03.23.
Iskolánk úgy döntött, hogy részt vesz az Európai Bizottság által fejlesztett SELFIE elnevezésű felmérésben.

SELFIE egy online eszköz, amely abban nyújt segítséget az iskolák számára, hogy felmérjék, hogyan használják a digitális technológiákat az innovatív és eredményes tanuláshoz. A SELFIE segítségével az iskolák a tanárok, diákok és iskolavezetők álláspontját figyelembe véve készíthetnek „pillanatfelvételt” arról, hogy jelenleg hol tartanak a digitális technológiák alkalmazása terén. Ezen önértékelési folyamat segítségével párbeszéd indulhat a fejlesztésre szoruló területekről az iskolaközösségen belül. A SELFIE ezenkívül arra is lehetőséget biztosít, hogy az iskola nyomon kövesse fejlődését az idők során.

Mit mér a SELFIE?

A SELFIE a tanároknak, az iskolavezetőknek és a diákoknak feltett kérdések segítségével azt méri, hogy miként használják fel az iskolájában a digitális technológiákat a tanításhoz és a tanuláshoz. Az iskolavezetőknek feltett kérdések főként a digitális technológiák használatával kapcsolatos iskolai szintű stratégiákat és gyakorlatokat járják körül. A tanároknak szóló kérdések pedig főleg a digitális technológiákkal kapcsolatos tanítási gyakorlatokra, míg a diákoknak szólók jellemzően az azokkal kapcsolatos tapasztalatokra és tanulási gyakorlatokra összpontosítanak. Az iskolák a saját körülményeikhez igazított kérdések hozzáadásával testre is szabhatják az eszközt.

A kérdőívek kitöltése csütörtökön kezdődi a gimnáziumi tagozaton, a diákok, tanárok és vezetőség részvételével. Érdeklődve várjuk az eredményeket!

 

video-pic-SELFIE – Fedezzük fel az iskolánkban rejlő digitális potenciált video-play-button-SELFIE – Fedezzük fel az iskolánkban rejlő digitális potenciált
© IntroWeb | 2021 Weboldal készítés, SEO