Ideiglenes felvételi jegyzék 2024

Ideiglenes felvételi jegyzék 2024

2024.03.22.
A Budapesti Innovatív Technikum, Gimnázium és Szakképző Iskolába jelentkezési lapot beadó tanulók ideiglenes felvételi jegyzéke.

Az alábbi csatolt táblázatok tartalmazzák tagozatkódonként a Budapesti Innovatív Technikum, Gimnázium és Szakképző Iskolába jelentkezett összes tanuló elért eredményét.

Tudjuk, hogy a jegyzék értelmezése nem egyszerű. Segítséget nyújthat a jegyzék értelmezésében az Oktatási Hivatal honlapján, a 8. osztályosok számára összeállított tájékoztató 4-5. oldalán közzétett szöveg.

Mi is segítséget szeretnénk nyújtani a jegyzék értelmezésében, ezért Hornyák Csaba igazgató március 25-én hétfőn 18 órától online tájékoztatót tart amire az alábbi linken lehet regisztrálni:

https://forms.office.com/e/8CHFfvxiwU?origin=lprLink

Három jellemző kérdésre most is válasz adunk:

1./ Ha a BIG-et jelöltem meg 1. helyen és nem jutok be, elveszthetjük-e a másik iskolában biztos befutó helyünket?

Válasz: Semmiképp sem. A rendszer automatikusan továbblép a következő kódra, és ott a tanuló ugyanolyan eséllyel versenyez. A másik iskola helyei − a tévhittel ellentétben − közben nem telnek be!!!

2./ Biztosabbá tehetem-e gyermekem felvételét, ha első helyre sorolom a BIG-et? A gyermekem keretszámon kívül van. (Felvehető 15 fő, de csak a 72. helyen van.)

Válasz: Az iskolánkba való bejutást – a többi iskolával szemben – igen. A számítógépes rendszer mindig az Önök által megjelölt sorrend szerint dönt. (Mivel a BIG az 1. helyre került, először azt nézi a rendszer, visszaléptek-e annyian, hogy bekerüljön pl. a 0004-es kódon a 15 felvehető közé.)

3./ Elveszítem-e a másik iskolában a helyemet, ha ott bejutó helyen van a gyermek? Ott azt tanácsolták, tegyem az 1. helyre a kódjukat, és biztosan bejut majd a gyermekem. Módosítsak?

Válasz: Ne módosítson! Csak akkor, ha a másik iskolát már jobban szeretné! A másik iskola érdeke az, hogy a gyermek náluk az 1. helyen szerepeljen, mert ott elegendő a pontja a bejutáshoz. S mivel valóban bejut, a számítógépes rendszer a további iskolákat/kódokat nem is keresi már, hisz a gyermek az 1. helyen megjelölt kódján bejuthat. Így a többi iskola, bár lehet, hogy ott is bejuthatott volna – elveszik.

© IntroWeb | 2024 Weboldal készítés, SEO